Spracovanie
Postup spracovania omietok
- K namiešaniu zmesi použijeme pitnú vodu alebo vodu spĺňajúcu STN EN 1008.
- Do miešacej nádoby nalejte 1 liter vody a nasypte celý obsah vreca (7kg). Všetko zľahka premiešajte a zalejte ďalšími 2 litrami vody.
- Teraz vzniknutú zmes dôkladne miešajte po dobu 5-7 minút ručnou elektrickou miešačkou pri nízkej rýchlosti otáčok 400-500 za minútu.
- Takto rozmiešanú zmes nechajte odstáť po dobu cca 5 minút a potom znovu krátko premiešajte asi 1 minútu.
- V závislosti na teplote a vlhkosti v ovzduší sa môže množstvo použitej vody pohybovať v tolerancii cca 10%, (2,9 - 3,2 litrami vody na 1 balenie)
- Vždy musí dôjsť k miešaniu celého balenia (vreca).
- Dodatočné pridávanie čohokoľvek do suchej alebo mokrej zmesi je neprípustné.
- Doba spracovateľnosti rozmiešanej zmesi je závislá na okolitej teplote a vlhkosti. Pripravená zmes musí byť nanesená na povrch do 1 hodiny od okamihu dokončenia prípravy. Teplota pri nanášaní zmesi nesmie klesnúť pod +5 C (vzduch / podklad). Nenanášajte pri očakávaných nočných mrazoch.
- Odporúčame nanášanie zmesi do omietky a stiahnutie latou.
- Finálny povrch vytvoríme "molitanovým murárskym hladidlom".
- Minimálna hrúbka na fasáde materiálu ThermoUm odporúčame 8 mm.
- Odporúčaná hrúbka 2,2 cm (tj 1pytel o váhe 7 kg)
- ThermoUM je možné nanášať ručne aj za pomocou omietacieho stroja.